سمینار مهندسی کامپیوتر سیستمهای نوین رمزنگاری بیومتریک
بشر هر روزه از تجهیزات امنیتی در مسائل مختلف استفاده میکند. به عنوان مثال بـرای وارد شدن به خانه کلید نیاز است. رایانه یکی دیگر از مثالهایی است که به اسم کاربر و رمز نیاز دارد. عابر بانک هم به کارت و هم به رمز عبور وابسته است. درصورت نداشتن یا گم کردن کارت بانک، کلید و فراموش کردن رمز مشکل جدی پیش میآید. حال درنظر بگیرید که فرد دیگری بجز صاحب اصلی به آنها دسترسی پیدا کند، دراینصورت ممکن است مشکلات جبرانناپذیری به وجود بیاید. این در حالی است که با تغییرات سریع فنـاوری، ضـریب امنیت افراد و سازمانها نیز کاهش یافته و این امنیت مورد تهـاجم افـراد سـودجو و خرابکـار قرار گرفته است. بنابراین به تناسب پیشرفت سریع شبکههای کامپیوتری و ارتباطات، نیاز به روشهای مطمئن تایید هویت افراد هم بیشتر احساس شد. به همین منظور استفاده از خصوصیات فیزیولوژیکی انسان برای شناسایی و تصدیق هویت افراد مطرح شد.
خصوصـیات فیزیولوژیـک بـدن (ماننـد چهـره، اثـر انگشت، عنبیه، کف دست و غیره) و عادات و رفتارهای انسان (مانند دست خـط، صدا و طرز راه رفتن) آنقـدر پیچیـده هسـتند کـه ضریب امنیت را بالا ببرند و خطر گم شدن، دزدیده شدن و فراموشی آنها را تهدید نمیکند. سیستمهای مبتنی بر خصوصیات فیزیولوژیکی انسان برای شناسایی و تصدیق هویت به عنوان سیستمهای بیومتریک[1] شناخته میشوند. اما برای سیستمهای بیومتریک نیز خطر جعل وجود دارد و حتی روشهایی برای جعل و تقلب مشاهده شده است. محققان ایدههای مختلفی برای بالا بردن امنیت سیستمهای بیومتریک پیشنهاد دادهاند که سیستمهای بیومتریک رمزنگار[2] یکی از آنها است.
[1] Biometric
[2] Biometric Cryptosystem
معرفي حوزه سمينار
چالش بالا بردن امنیت تنها مختص به اطلاعات شخصی نیست و حتی میتواند جنبه امنیت ملی پیدا کند. به عنوان نمونه برای مسائل نظامی داده ها (صدا، تصویر، ویدئو و غیره) رمزنگاری شده و فرستاده میشود تا در سمت گیرنده ابتدا داده ها رمزگشایی و سپس استفاده گردد. نحوه رمزنگاری داده ها به نحوی که قابل اکتشاف برای دشمن نباشد، یکی از مسائل مهم و باز در تحقیقات است. بنابراین، در هر زمینهای حفظ اطلاعات از اهمیت ویژهای برخوردار است.
ایده سیستمهای بیومتریک رمزنگار نیز از ترکیب سیستمهای بیومتریک با سیستمهای رمزنگاری داده ها حاصل شده است. ادعای محققان این بوده است که رمزنگاری شاخصههای بیومتریکی باعث افزایش امنیت سیستمهای بیومتریکی میگردد. بهعبارت دیگر در سیستمهای بیومتریک رمزنگار یک مرحله به سیستمهای بیومتریک اضافه میشود. پس از استخراج ویژگی و تشکیل بردار ویژگی، بردار ویژگی با استفاده از روشهای رمزنگاری، رمزنگاری میشود. در این گزارش به موضوع سیستمهای بیومتریک رمزنگار پرداخته خواهد شد.
سیستمهای بیومتریک رمزنگار
رمزنگاری در مخابرات به معنای رمزنگاری دادهها است به نحوی که داده ها قابل بازیابی توسط افراد مهاجم یا خرابکار نباشد. در گذشته، رمزنگاری برای برقراری ارتباط امن بین دو نفر استفاده میشد، اما امروزه دامنه رمزنگاری بسیار بیشتر شده و در زمینههایی همچون امنیت اطلاعات، مخابرات گسترده اینترنت امن، حساب الکترونیک و غیره نیز وارد شده است. ورود رمزنگاری به سیستمهای بیومتریک موجب افزایش امنیت و کاهش جعل و خرابکاری در سیستمهای بیومتریک گردید.
سیستمهای بیومتریک رمزنگاری، ترکیبی از سیستمهای بیومتریک و الگوریتمهای رمزنگاری هستند که با هدف استفاده از مزایای هر دو و پوشاندن امنیت پایین سیستمهای بیومتریک ابداع گردید. مشخصههای بیومتریکی متفاوتی میتواند استفاده شود، اما پس از استخراج ویژگی از مشخصه بیومتریکی، بردار استخراج ویژگی در اختیار الگوریتمهای رمزنگاری قرار داده میشود تا عملیات تصدیق هویت یا شناسایی صورت گیرد.
برای دانلود سمینار با عنوان ذکر شده لطفا از طریق لینک زیر ثبت سفارش کنید:
سفارش انلاین سمینار
پروپوزال مهندسی کامپیوتر تلفیق الگوریتم ژنتیک و منطق فازی برای خوشه بندی نابرابر در شبکه های حسگر بیسیم
آموزش تخصصی انجام پایان نامه مهندسی کامپیوتر، شبکه حسگر بیسیم
پروپوزال مهندسی کامپیوتر ردیابی هدف متحرک در شبکه حسگر بیسیم با استفاده از الگوریتم بهینهسازی کوکو
پروپوزال مهندسی کامپیوتر ارائه چارچوب و مدلی برای امنیت داده های حجیم
پروپوزال مهندسی کامپیوتر ارائهی یک روش تخصیص منابع جهت انتخاب طیف در شبكههاي بيسيم راديوشناختی در محیطهای پویاچ
پروپوزال مهندسی کامپیوتر استفاده از روشهای داده کاوی جهت بهره برداری در بازاریابی بانک جهت افتتاح حسابهای سپرده های سرمایه گذاری