پروپوزال مهندسی صنایع مدل چند هدفه مکانیابی و تخصیص با پارامترهای فازی در لجستیک امداد
در نمونه پروپوزال ارشد مهندسی صنایع به دنبال ارائه طرحی جهت یادگیری دانشجویان ارشد با ساختار کلی پروپوزال هستیم که دانشجو بتواند با مطالعه پروپوزال در روند انجام پایان نامه ارشد آشنایی پیدا کند و توان تدوین پروپوزال و پایان نامه را داشته باشد.از آنجایی که دانشجویان در مقطع ارشد آشنایی اولیه ای با روند انجام پروپوزال و انجام پایان نامه ندارند و در این مسیر نیازمند مشاوره در انجام پایان نامه هستند بنابراین سعی شده است که با ارائه موضوعات پایان نامه،نمونه پروپوزال ارشد و نمونه پایان نامه ارشد دانشجویان را در این مسیر یاری رسانده و آشنایی لازم را در این مسیر کسب نمایند.لازم است که دانشجویان عزیر با دقت نمونه موضوعات پایان نامه و نمونه پروپوزال ها و پایان نام های ارائه شده را با دقت مطالعه نموده و با نمونه برداری از هر قسمت به تدوین پروپوزال و پایان نامه خود اقدام نمایند.امید است که در این راه بتوانیم همواره مشاور و همراه شما باشیم .
در قسمت دفاعیه پایان نامه نیز نمونه پاورپوینت ارشد قرار داده هست که دانشجویان بتوانند جهت اماده سازی پاورپوینت دفاع پایان نامه استفاده نمایند.یک دفاع موفق منوط به مطالعه با دقت پایان نامه و رفع اشکال پایان نامه و سپس ارائه پاورپوینت با قسمت های پایان نامه همراه با آرامش در زمان دفاع می باشد.موسسه ادیب مشاور همواره در تمامی این مراحل در کنار شما عزیزان خواهد بود.
خلاصه پايان نامه: (مسئله فرضيات؛ هدف از اجرا؛ توجيه ضرورت انجام طرح)
مقدمه:
هیچ جامعه ای و هیچ ملیتی از ریسک بروز حوادث در امنیت قرار ندارد. حوادث رخ داده در سال های اخیر، چه از نظر تعداد و چه از نظر وسعت بحران رو به افزایش است و پیش بینی شده که بروز تعداد فجایع ساختهی انسان و بلایای طبیعی تا 50سال آینده پنج برابر شود. از این رو مدیریت بحران زنجیره ی امداد، با گذشت زمان با پیچیدگیهای بیشتری رو به رو خواهد بود و این امر لزوم توجه به حوزه ی مدیریت بحران و لجستیک امداد بشردوستانه را نشان میدهد. انسان باید همواره برای مقابله با اثرات ناشی از بروز حوادث تلاش کند و برای بهبود اجرای عملیات امدادرسانی، خود را از پیش تقویت کند. یكی از جنبه های مهمی که باید برای آن تدابیر اساسی صورت گیرد، عملیات لجستیک بشردوستانه است که یكی از مهمترین بحثهای موجود در مدیریت بحران می باشد. عملیات مربوط به لجستیک بشردوستانه با کشمكشهای زیادی رو به روست. این عملیات معمولا باید در محیطی پیاده شوند که در آن زیر ساختها از بیثباتی رنج میبرند؛ از نبود برق گرفنه تا محدودیتهایی که برای فرآیند لجستیک وجود دارد. علاوه بر این، از آنجایی که اکثر بلایای طبیعی غیر قابل پیشبینی هستند و محیط حادثه بسیار پویاست قدار تقاضا برای محصولات نیز قابل پیشبینی نخواهد بود. از طرفی ماهیت بحران ها به خصوص بحران های طبیعی به گونه ای است که پاسخگویی به آنها باید در زمان بسیار اندک صورت پذیرد[5]. همان طور که گفته شد، ماهیت تصادفی بودن و غیر قابل پیش بینی بودن بحران های طبیعی ایجاب می کند که طرح های بحرانی و برنامه ریزی های مربوطه، جهت کاهش و تسکین خطرات و نتایج ناشی از بحران، ارایه شود. برنامه ریزی جهت رویارویی با این قبیل پیامدها و آگاهی عمومی مردم، موجب کاهش مرگ و میر و کاهش از دست رفتن دارایی ها و مصدومیت ها می گردد که این امر همان گونه که گفته شد، رویکرد اصلی در واکنش های امدادی می باشد.
ضرورت تحقیق:
در سالهاي اخیر، خسارات و صدمات ناشی از حوادث طبیعی و ساخت دست بشر به صورت چشمگیري افزایش یافته است به طوري که هر ساله حدود 70,000 نفر از مردم کشته شده و نزدیک به 200,000,000نفر تحت تاثیر این بلایا قرار میگیرند . براي مثال تقریبا 1836نفر جان خود رادر طوفان کاترینا در سال 2005 از دست دادند، همچنین حداقل 86000نفر در زمین لرزه کشمیر در سال 2005 کشته شدند. با توجه به اینکه ایران یک کشور حادثه خیز است لذا برنامهریزیهای لجستیکی در زنجیره امداد سوانح میتواند نقش تعیین کنندهای در ارائه خدمات به اسیب دیدگان و جلوگیری از بروز فجایع جانی و مالی بعدی داشته باشد.
سابقه علمی موضوع:
ضرورت وجود يک سيستم منسجم علمی برای لجستيک مديريت بحران که دارای يک مديريت مشخص بوده و کليه فرآيند های آن از قبل تعريف و وظايف هر زير مجموعه مشخص شده باشد، امری اجتناب ناپذير میباشد. لجستيك و زنجيره امداد حوزههايي هستند كه بهبود در آنها ميتواند نتايج اثر بخشی در راستای رسیدن به اهدافی مانند پشتیبانی و امداد رسانی مدیریت لجستیک امداد داشته باشد]1[. یکی از بخشهای لجستیک که در شرایط بحرانی می تواند نقش راهبردی داشته باشد مکانیابی از پیش انبارها و ذخیره سازی موجودی در آنها میباشد]3[.
مکانیابی از پیش انبارها با توجه به فاکتورهایی مانند هزینه، زمان پاسخگویی و عدالت در توزیع در لجستیک مورد توجه میباشد و بیشتر در فاز آمادگی صورت می گیرد ]4[.
آكيهال به ارائه يك مدل جهت مكانيابي مراكز مديريت بحران جهت مديريت كالاهاي امدادي پرداخته است]7[. تزنگ و همکاران یک مدل چند معیاره قطعی برای توزیع کالاهای امداد به مناطق آسیبدیده با مد نظر قرار دادن هزینه، زمان پاسخگویی و میزان رضایت آسیب دیدگان ارائه نمودند و آنرا به کمک برنامه ریزی چند هدفه فازی حل کردند.]8[. بالکیک و بیمون در سال 2008 مکانیابی تسهیلات در لجستیک امداد برای پاسخگویی به آسیب دیدگان ارائه کردند]2[. برادلی و برونی نیز در سال 2009 یک مدل احتمالی به منظور مکانیابی بهینه تسهیلات امدادی در یک محیط غیر قطعی ارائه کردند]9[. مته و زیبنسکی در سال 2010 یک مدل بهینه سازی تصادفی برای برنامه ریزی به منظور ذخیره و توزیع کالاهای پزشکی در شرایط بحرانی ارائه دادند]10[.
همچنین آقابزرگی و همکاران در سال 2011 یک مدل مکانیابی و توزیع ارائه نموذه و آنرا به کمک روشهای فازی حل نمودند]11[. دوران و همكاران مدل مكانيابي موجودي را مطالعه كرده و براي آن يك مدل رياضي عدد صحيح مختلط ارائه دادند. اين مدل تاثير مكانيابي از پيش را بر روي ميانگين زمان پاسخگويي بررسي ميكند. در مدل آنها حداكثر تعداد انبار و محدوديت سطح موجودي در مكانهاي از پيش مكانيابي شده در نظر گرفته شده است]12[. راولز و تورنكويست در سال 2010 يك مدل برنامهريزي دومرحلهاي را براي تعيين مكانيابي از پيش و ظرفيت مكانهاي انبارها و همچنين تعيين مقدار كالاهاي تخصيص داده شده به اين مكانها ، ارائه كردند]6[.
زنگ مینگانگ و همکاران مساله مکانیابی و مسیریابی را در شرایط امداد به صورت دو مرحله ای در نظر گرفتند. یعنی ابتدا مکانیابی و سپس مسیر یابی را طوری حل کردند که هزینه کل حداقل گردد و سپس از یک الگوریتم ابتکاری دو مرحله ای برای حل آن استفاده کردند طوریکه در مرحله اول یک خوشه بندی صورت گرفت و بر اساس آن مکانیابی مشخص می شد و در گام دوم یک الگوریتم مورچگان برای مسیر یابی مورد استفاده قرار گرفت]13[.
اسمید در سال 2012 یک مدل احتمالی برای مساله مکانیابی مجدد و توزیع به صورت دینامیکی ارائه نمود و آنرا به کمک روش برنامه ریزی دینامیکی حل کردند]14[.
تعریف مساله و مفروضات:
در این رساله،به دنبال ارایه یک مدل برنامهریزی چند هدفه امکانی به منظور مکانیابی دورهای مراکز توزیع کالاهای امدادی و تخصیص آنها به مناطق اسیبدیده به منظور توزیع کالاهای امدادی می باشیم. دو هدف اصلی مدل شامل حداقل کردن هزینههای راهاندازی مراکز توزیع موقت و جابجایی بین مراکز توزیع و مناطق آسیبدیده و همچنین حداکثر کردن مجموع حداقل نسبتهای تقاضای پوشش یافته به منظور رعایت انصاف در توزیع کالا میباشد. درواقع در مدل مورد نظر، یک سیستم دو سطحی شامل توزیعکنندگان و مناطق آسیبدیده را در نظر میگیریم. در این سیستم مناطقی به عنوان نقاط کاندیدا جهت استقرار مراکز توزیع وجود دارد و همچنین در دوره های مختلف میزان کالاهایی که در مراکز توزیع وجود دارد و نیز میزان تقاضای مناطق آسیبدیده در دورههای مختلف در دسترس است. حال هدف ما تعیین مراکز توزیع فعال در دوره های مختلف و همچنین نحوه توزیع کالاها میباشد.
در مدل فرض شده است که:
- میزان موجودی مراکز توزیع در دوره های مختلف به صورت اعداد فازی مثلثی در دسترس است.
- میزان تقاضای مناطق آسیبدیده در دوره های مختلف به صورت اعداد فازی مثلثی در دسترس است.
- تعداد مراکزی که می تواند در هر دوره فعال باشد، مشخص است.
- چند نوع کالای امدادی در دسترس است.
- امکان انتقال موجودی از یک دوره به دوره بعد وجود دارد.
- تقاضای برآورده نشده از یک دوره به دوره بعد منتقل نمیشود.
در نظر گرفتن تواما فرضیات بالا، تاکنون در هیچ مقاله و پژوهشی مورد بررسی قرار نگرفته است . همچنین می توان این مدل را بر روی کیس های متفاوت نیز پیاده سازی کرد و نتایج آن را در شرایط متفاوت مورد تحلیل قرار داد. این موارد و موارد گفته شده در بالا، از نوآوری های این پایان نامه به شمار می روند.
قسمت اول موضوعات پایان نامه مهندسی صنایع
قسمت دوم موضوعات پایان نامه مهندسی صنایع
پروپوزال مهندسی صنایع شناسایی و اولویت بندی مزایا و معایب برون سپاری واحدهای پاراکلینیک بیمارستان
پروپوزال مهندسی صنایعتوسعه یک مدل قیمتگذاری تولید و توزیع دارو با رویکرد نظریه بازیها در شرایط رقابت با واردکننده
پروپوزال مهندسی صنایع مدل چند هدفه مکانیابی و تخصیص با پارامترهای فازی در لجستیک امداد